Liječenje tumora pomoću lanenog sjemena

Ova jednostavna prehrana pomogla je nebrojenim ljudima u liječenju tumorskih oboljenja.
Kako bi se laneno ulje učinkovitije krvotokom transportiralo do stanica, dr. Budwig je preporučavala njegovo mješanje sa posnim svježim kravljim sirom. Zašto posni kravlji sir? Zato što sadrži aminokiseline metionin i cistein koje u svom sastavu imaju sulfihidrilnu skupinu (SH - atom sumpora i vodika) koja se lako povezuje sa masnim kiselinama.

Tako povezana aminokiselina i masna kiselina čine tzv. lipoprotein koji je lako topiv u vodi, samim time topiv u krvi. Dakle posni kravlji sir je samo transportni mehanizam kako bi se laneno ulje čim učinkovitije transportiralo do svih stanica. Posni sir ima manje masti od običnog sira što mu omogućava da prihvati veću količinu lanenog ulja od običnog sira.

Dnevna količina za ozbiljno oboljele je 6 velikih žlica (40-50 grama) lanenog ulja dobro promješanog s 100 grama (pola čaše) svježeg nemasnog kravljeg sira. Ovu dnevnu količinu možete pojesti odjednom ili možete rasporediti u više navrata, ali ju tada trebate svaki puta ponovo svježe zamješati budući mješavina stajanjem gubi svojstva pa ne smije stajati. Zanimljivo, ovu mješavinu podnose i osobe koje obično ne mogu tolerirati laktozu. Umjesto posnog sira možete koristiti jogurt ili kefir ali ga tada morate staviti tri puta više. Može se koristiti i tofu (sojin sir) ali njegova količina autoru nije poznata.

Liječenje tumora pomoću lanenog sjemena
Liječenje tumorskih oboljenja pomoću lanenog sjemena
Ulje lanenih sjemenki mora biti svježe! Ukoliko se pokvari morate ga baciti. Laneno ulje izrazito lako užegne pa ga je zato potrebno držati u hladnjaku nakon otvaranja i potrošiti kroz dva-tri tjedna. Da je užeglo prepoznat ćete po velikoj promjeni u okusu - postati će jako oporo. Ako želite znati koji okus ima kada užegne, ostavite manju količinu da stoji u otvorenoj čaši na sobnoj temperaturi 5-6 dana. Laneno ulje se može kupiti u svakoj trgovini zdrave hrane (Bio&Bio, Konzum, Proteka, Herbarom i sl.) i košta otprilike 30 kn za 250ml, dakle otprilike 150 kn mjesečno. Ukoliko živite u manjem mjestu možete ga naručiti preko interneta.

Mješanje sira i ulja najbolje je raditi sa električnim štapnim mikserom. Mikasjte 1-2 minute jer mora biti jako dobro promješano. Uvijek prvo mješajte samo sir i ulje. Onda po želji možete dodati i mljevene orahe, lješnjake ili bademe, svježe voće i povrće, bobice, ili svježe istisnute sokove od voća i povrća. Zbog okusa možete dodati čajnu žličicu meda ili bućinog ulja. Banane pašu posebno dobro. Tako dobivate pravi hranjivi obrok. Mješavinu morate pojesti odmah nakon mješanja. Nema čuvanja u frižideru.

Protokol Dr. Budwig propisuje i obaveznu konzumaciju svježe mljevenih lanenih sjemenki. To je zato što neke supstance iz lanenih sjemenki nisu prisutne u ulju, a njihova prisutnost je jako važna (prije svega lignani, ali i neki vitamini i minerali). Lanene sjemenke moraju biti samljevene jer će inače samo proći kroz probavu. Sjemenke (3-6 velike žlice) možete samljeti u mlincu za kavu (5-10 sekundi) i dodati ih mješavini sira i ulja, ili napraviti novu mješavinu bez ulja. Sjemenke nakon što ih sameljete ne smiju stajati dulje od 15 minuta (zbog oksidacije). Nemojte kupovati samljevene sjemenke.Dr. Budwig je formulirala i ELDI ulje za topikalnu primjenu. Njime se uspješno mogu tretirati tumori koji su na koži ili blizu površine. Proizvodi se samo u Njemačkoj i nije ga jednostavno nabaviti (probajte preko interneta naručiti ovdje).

Mnogi ljudi su se osvjedočili u učinkovitost ovog protokola. Neki su snimili video i stavili ga na YouTube. Pogledajte npr. ovaj video. Ili pretražite sa ključnom riječi "Budwig" ili "Johanna Budwig".

Koliko brzo djeluje ova dijeta (i prateća prehrambena praksa koje se morate pridržavati)? Relativno brzo. Već nakon dva-tri tjedna bi trebali osjetiti prve rezultate. Ukoliko vaš rak nije izrazito agresivan vjerojatno bi vam bilo mudro pričekati sa kemoterapijom i pokušati prvo sa prirodnim pristupom (kemoterapija nepovratno uništava tijelo). Za kompletno povlačenje bolesti je potrebno 1-5 godina. Međutim ove prehrambene navike treba prakticirati doživorno, uz eventualno moguće smanjenje količine lanenog ulja. Inače će se rak vratiti i možda ova terapije više ne bude toliko djelotvorna. Dodatno možete pojačati i ubrzati učinak ako iz prehrane izbacite nepoželjne masti, npr. margarin, prženje na ulju i sl.

OPREZ! Ukoliko se radilo o ozbiljnom bolesniku Dr. Budwig nije davala punu količinu lanennog ulja odmah na početku nego je prakticirala prijelazno razdoblje od 3 dana. Ova terapija je puno snažnija nego se na prvi pogled čini pa može stvoriti neželjeno burnu reakciju. Također, ponekim je ljudima unos velike količine lanenog ulja znalo uzrokovati ispadanje kose. Točan razlog nije poznat; možda se radi o smanjenju inzulina u plazmi, hormonalnom disbalansu ili oslobađanju toksina iz apoptoznih stanica. Zanimljivo, unos velike količine svježe mljevenih lanenih sjemenki (nikad) nema taj učinak.

Dr. Budwig je svojim pacijentima izričito branila kemoterapiju i zračenje. Smatrala je da smanjuju uspješnost ove terapije i uništavaju obrambenu sposobnost organizma. Također je izričito branila unos mesa i šećera (ne odnosi se na voće). Disciplinirano provođenje kompletnog protokola je uvjet uspjeha i kod najtežih slučajeva.

Na ovoj stranici je sažeto opisana jezgra protokola. Proširite svoje znanje i upoznajte se sa "oleolux" uljem i "linomel" obrokom. Proučite razne izvore informacija. Kompletan protokol možete pronaći u knjizi "Uljno-proteinska kuharica" od Dr. Johanna Budwig.

10 pravila kojih se morate disciplinirano pridržavati:

-Piti puno tekućine, odrasla osoba čak i 3 litre dnevno.
-Jesti sirovo i šareno povrće i voće.
-Pijte svježe istisnute sokove od povrća i voća. Ne sladiti šećerom.
-Jedite puno orašastih plodova i koštica, ali samo neprženih (bademi, lješnjaci, orasi, buća i drugo).
-Nikakva slatka hrana (bijeli šećer, bijeli hruh, bijela tjestenina, rafinirano brašno, kolači i slično) ili slatki sokovi (gazirana pića, sokovi od sirupa, zaslađeni voćni sokovi i slično).
-Nikakvo crveno meso ili mesne prerađevine (govedina, janjetina, divljač, svinjetina, kobasice, špek, paštete, hrenovke i slično).
-Jedite umjerenu količinu ribe i bijelog mesa (piletina, puretina,..).
-Postignite urednosti stolice unosom vlakana (npr. Probavin), hrane bogate manezijem (npr. bademi) ili laksativima.
-Sunčajte se svaki dan do sat vremena (izbjegavajući najjače sunce, naravno).
-Budite fizički aktivni. Hodajte 30-60 minuta svaki dan.