petak, 8. studenoga 2013.

Kako se osloboditi bolova u leđima, zglobovima i nogama za 7 dana

Želatin kao lijek
Želatin kao lijek

Davno sam procitala savjet jednog vojnog ljekara o tome kako odrzati zglobove u dobrom stanju i istovremeno otkloniti mnoge probleme vezane za njih. Provjerila sam na sebi, svojim prijateljima i uvjerila sam se da je ovaj recept zaista - cudo!

Ovaj recept cu podjeliti sa vama, koji imate problema sa bolovima u zglobovima, ledjima, nogama,vratu itd. 

Recept glasi ovako:

  • Kupiti u bilo kojoj prodavnici 150 gr bilo kojeg jestivog zelatina, sa vocnim ukusom ili bez, svejedno ( 150gr – za kuru lijecenja od mjesec dana).
  • Uvece sipajte 5 gr zelatina (dve ravne kasikice) u cetvrt case sa hladnom (iz frizidera) vodom.
  • Pomijesajte i ostavite da stoji do jutra (van frizidera)
  • Zelatin ce nabubriti i pretvorice se preko noci u zele.
  • Ujutru popijte smjesu na prazan stomak. Mozete dodati sok, vodu sa medom ili pomijesati smjesu sa jogurtom ili kiselim mlijekom. Ili na bilo koji drugi nacin koji vama odgovara.

Funkcionise tako, da ljudi koji su se zalili na bolove u zglobovima, ledjima, nogama, vratu itd., poslije nedjelju dana prestaju da ih primjecuju!

Kurs lijecenja je mjesec dana. Ponoviti za 6 mjeseci. Ovo je nacin da se obnovi „podmazivanje“ zglobova. A od zdravih zglobova zavisi i normalan rad mnogih organa, jer sve je u nasem organizmu povezano.

Jedino „NE“ – mnogi ne veruju. Skupi lijekovi protiv bolova puni hemije za nekoga su jedino rijesenje, a tako „primitivno“, nezahtjevno lijecenje ne uliva povjerenje.

Zasto je zelatin toliko koristan za zglobove?

Zelatin – proizvod zivotinjskog porekla, dobijen u rezultatu prerade vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju, hrskavica, je ustvari kolagen u najcistijem obliku. Pozitivno djeluje na stanje unutrasnjih vlakana i sitnih sudova. U sebi posjeduje dve aminokiseline: prolin i hidrosiprolin, koji imaju pozitivan uticaj na oporavak vezivnog tkiva. Zelatin je u stanju da poveca rast i obim vezivnog tkiva, sto je veoma vazno kod bolesnih zglobova.

Zelatin je koristan proizvod izuzetnog kvaliteta za poboljsanje zdravlja:
- jaca zglobove i srcani misic
- poboljsava metabolizam
- povecava mentalnu sposobnost
- odrzava zdravo stanje koze
- daje elasticnost i snagu tetivama i ligamentima
- sprecava razvoj osteoporoze i osteoartritisa
- dovodi do poboljsanja rasta i strukture kose i noktiju (pogledajte domace sampone sa zelatinom)
- nezamenjiv kod displazije

Iz licnog iskustva mogu vam reci da su zaista za samo 7 dana prestali bolovi u ledjima i ukocenost u vratu, koje sam osjecala vec mnogo meseci, jer moj posao vezan je za duze sedenje za racunarom. Posle kursa lijecenja od mjesec dana osjecala sam se mnogo bolje, bolovi u ledjima su nestali! I dalje odrzavam ledja uz Japansku metodu, koja je zaista fenomenalna.

Za bolne zglobove mozete koristiti i čudo-melem, efikasnu prirodnu mast, koja lijeci mnoge bolesti.

Budite zdravi!

32 komentari:

  • hasib haskovic says:
    8. studenoga 2013. u 21:11

    imam jake bolove u donjem dijelu ledja probacu

  • Anonimno says:
    8. studenoga 2013. u 23:54

    a dali e taj zelatin isto ono sto praime tortu...

  • Anonimno says:
    9. studenoga 2013. u 08:54

    Možete napraviti ukusno jelo ... juneće ili teleće kosti od nogu (pune su tetiva i vezivnog tkiva koje daje želatinu) se dobro raskuhaju, najbolje u pretis loncu.Pazite, ne u previše vode, samo prst preko kostiju. Tekući dio se procijedi da ne bi ostala koja koščica, a sve sa kostiju se očisti i vrati u procijeđenu supu. U ovako pripremljenu smjesu nasjeckati crvenog luka 2-3 glavice, bijelog luka po ukusu, dodati začine - vegeta, biber i crvena paprika po ukusu. Kuhati još dok se ne skuha luk, izliti vruće u tepsiju i ostaviti da se stisne. Meni je to super hrana i pravim je iz zadovoljstva, a ako još pomaže, super. Baš me bole ramena.

  • HAZIM IMAMOVIC says:
    9. studenoga 2013. u 12:09

    VRLO LJEPO ORKRICE ZA BOLOVE U LEDJIMA I ZGLOBOVIMA TREBA SVE PROBAT A STO MANJE PITI TABLETE

  • Anonimno says:
    9. studenoga 2013. u 15:53

    Da

  • Anonimno says:
    14. studenoga 2013. u 23:10

    To se zovu pihtije....Japanci na Okinavi nemaju problema sa zglobovima jer jedu pihtije.

  • Anonimno says:
    15. studenoga 2013. u 16:55

    Dali to mogu ikoristiti i mala deca posto mi mala ima problema sa zglobovima a ima cetiri god hvala

  • Berta Fatso says:
    22. studenoga 2013. u 12:00

    Kakvi su savjeti ako do bolesti dođe kod malog djeteta, dali se pridržavati savjeta kao i za odrasle. Čitala sam neke savjete na članku prevencija gihta , pa ako nekog zanima nek pogleda, a ako neko zna još nešto neka javi.

  • Anonimno says:
    25. studenoga 2013. u 16:51

    gdje nabaviti goveđi želatin, tko ga proizvodi - pronašla samo svinjski

  • Anonimno says:
    25. studenoga 2013. u 22:08

    KOLAGEN je ono što sadrži želatin, za dete od četri godine je veoma teško odrediti meru, zato vam savetujem da joj kuvate supice od telećih, goveđih i prilećih kostiju, sa puno povrća, na taj način će iz tanjira supe uzeti dovoljnu količinu KOLAGENA i Q10. Da napomenem da što duže kuvate kosti to više KOLAGENA ostaje u supi.

  • Anonimno says:
    29. studenoga 2013. u 22:21

    Vodite racuna da prilikom upotrebe zelatina kontrolisete holesterol !!!!!!!!!!!!

  • Anonimno says:
    8. prosinca 2013. u 19:33

    koristite agar agar zelatin on nije svinjski

  • nebojsa says:
    12. prosinca 2013. u 17:19

    nemojte uzimati posni zelatin,jer nece da nabubri i nema svojstva kao masni !

  • Anonimno says:
    12. prosinca 2013. u 18:21

    ja sam pila 7 dana i osjetila znatno olaksanje nije bilo vise bolova i ukocenosti ,sad cu ponovo poceti jer nisam znala da se mora uzimati mjesec dana a onda pauza.Za sve koji neznaju
    goveda zelatina ima od dr oetker zelatina fix instant,moze se naci u bilo kojoj trgovini,stoji tamo gdje je sve za kolace.

  • Anonimno says:
    15. prosinca 2013. u 20:41

    jel to znači da oni koji imaju povećanu masnoću u krvi, nesmiju koristiti želatinu? tnx

  • zarko baltic says:
    16. prosinca 2013. u 00:53

    ja sam probao ali geletin se ne rastopi u hladnoj vidi u jutro zrnca budu na dno case

  • Anonimno says:
    24. prosinca 2013. u 09:13

    Koristim zelatine vec 7 dana,mogu se pohvaliti bolovi u vratu mnogo manji,zaletine sam dobila iz Bosne samo govedje i sigurno,probajte necete se pokajati,jako uspjesno,za sve one koji imaju probleme sa zglobovima i vratom ovoje olaksanje veliko......

  • Anonimno says:
    26. prosinca 2013. u 01:33

    Želatinu koristm mjesec dana.Oduševljena sam rezultatom.Nemam više bol u koljenu.Nisam vjerovala da tako nešto jednostavno i jeftino može biti veoma ljekovito.HVALA vama i mojoj dragoj prijateljici koja mi je to preporučila.

  • Anonimno says:
    14. siječnja 2014. u 18:53

    Koristim želatin već 25 dana i za sada nikakvih rezultata nema. šta više, prvih 7 dana sam imala toliko pojačane bolove u kolenima da sam jedva hodala. Da li je neko imao slično iskustvo? Kostobolja je i dalje prisutna.

  • Anonimno says:
    15. siječnja 2014. u 08:15

    Dal se zelatina ujutro smije malo na vatri otopiti ja ju koristim tako vec 3 dana???

  • Anonimno says:
    18. siječnja 2014. u 13:47

    od 08.01.2014 koristim zelatin govedji i super mi je pomoglo inace imam upalu tetive na rucnom zglobu lijeve ruke i ima dva mjeseca stalno sam po bolnici inekcije,langeta,fizikalne i na kraju opet inekcije ali zelatin me spasio probajte necete se pokajati

  • Nasmejana Pahuljica says:
    29. siječnja 2014. u 10:45

    probala...i pomaze...

  • Anonimno says:
    1. veljače 2014. u 21:36

    dakle sa hladnom vodom želatina samo nabubri da bi bila u želatinoznom stanju treba je otopiti, tako da nikako ne razumijem kako se nekome od hladne vode do ujutro napravila želatina??!! Ja sam probala to napraviti kako piše-čak sam "pametna"pojela to ujutro i bolio me želudac cijeli dan,,slažem se da treba kuhati kosti, hladetinu....

  • Anonimno says:
    5. veljače 2014. u 02:06

    Uzimala sam 52 dana zelatin, tako sam negde procitala. Dve cajne kasike zelatina se stave u 1dl jogurta, vode ili soka. Izmesate i ostavite do jutra da nabubri. Ujutro na prazan zeludac uzeti smesu. Nisam odmah osetila poboljsanje (koleno je u pitanju) tek nakon 4 nedelje bol je nestala. Kada bih zaboravila uvece da napravim smesu, ujutro bih isekla dve do tri kriske jabuke, zelatin rasporedim po jabuci i to je to. Nisam proveravala holesterol ali sam za to vreme uzimala polovinu tablete protiv istog, Nikakvih promena za to vreme nisam imala. Sa zelatinom sam pocela 13.12.2013 do 02.02.2014 tek zavrsila sa terapijom. Meni je pomoglo, upornost je vazna. Nista ne moze preko noci. Zelim Vam uspeh!

  • Anonimno says:
    19. veljače 2014. u 21:53

    ujutru zelatin bude u tecnom ili kakvom stanju? jede ili se pije ?

  • Anonimno says:
    9. ožujka 2014. u 13:11

    ja sam pila mjesec dana, sto se tice zglobova neosjecam vise bolove a za ledja mi nije pomoglo :(

  • Anonimno says:
    9. ožujka 2014. u 13:13

    Ja sam pila mjesec i nemam vise bolove u zglobovima na rukama, ali sada imam probleem sa nogama tj od koljena na dolej imam bolove nekontam zasto to .....

  • Anonimno says:
    9. ožujka 2014. u 13:15

    Kako si ti onda to pravila?

  • Anonimno says:
    21. ožujka 2014. u 20:18

    napravite domaci zelatin od kostiju kuvajuci kosti na laganoj vatri 24 sata. Dodajte samo 2-3 kasike jabukovog sirceta i sol. (kosti mogu biti govedje, telece, kokosije, nije bitno cak i svinjske ili janjece). Za ljepsi ukus mozete kosti zapeci u rerni pa ih onda kuvati.

    pijte 1 litar na dan kao supu, ili ohladite dok se ne stvrden u zelatin. Ovo njie samo lije, ovo je takodje preventiva, ovo koristite do kraja zivota.

  • Anonimno says:
    21. ožujka 2014. u 20:18

    napravite domaci zelatin od kostiju kuvajuci kosti na laganoj vatri 24 sata. Dodajte samo 2-3 kasike jabukovog sirceta i sol. Jabukovo sirce je jako bitno jer pomaze da se oslobode mineral iz kostiju. (kosti mogu biti govedje, telece, kokosije, nije bitno cak i svinjske ili janjece). Za ljepsi ukus mozete kosti zapeci u rerni pa ih onda kuvati.

    pijte 1 litar na dan kao supu, ili ohladite dok se ne stvrden u zelatin. Ovo njie samo lije, ovo je takodje preventiva, ovo koristite do kraja zivota.

  • Anonimno says:
    10. travnja 2014. u 23:33

    trošim ga 4 dana i osjetim poboljsanje,inace imam velike probleme s kicmom .

  • Dulle says:
    11. travnja 2014. u 14:36

    Ja bolujem od neke vrste artritisa /nikada nije ustanovljena tačna dijagnoza/ . Naime, pre trideset dodina sam počeo osećati bolove u oba kolena, kasnije se proširilo na skočne zglobove i zglobove šake. U akutnoj fazi bol je bio ne izdrživ. A u svakodnevnom životu bolu kolena, teško se krećem, bicikl uopšte ne mogu da vozim. Počevši sa želatinom, odmah drugi dan se osetilo poboljšanje. Danas je treći dan, pokretljivost zglobova je sve bolja i bol je smanjen za 50%. Fantastično, za nepoverovati.

Objavi komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove bloga Prirodni Lijek. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Blog Prirodni Lijek zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.